Eggerding Asia Limited, Hong Kong

hong kong view victoria park.jpg

Eggerding Asia Limited werd opgericht in 2006 en is een volle dochter van Eggerding Holding B.V.

In de razendsnel groeiende Aziatische markt streeft Eggerding naar een vaste positie. Speerpunt daarbij is de meer dan 60 jaar ervaring in de wereld van industrie mineralen. Ervaring, die ten dienste gesteld wordt aan, zowel bestaande als, potentiële klanten. Ten einde onze klanten het beste te kunnen bedienen, werd de strategische beslissing genomen om in Hong Kong een kantoor te openen. Een logische keuze, aangezien Hong Kong de centrale springplank is naar China, maar ook naar de rest van Azië en de Pacific ( Australië en Nieuw Zeeland ).

Vanuit het kantoor in Hong Kong worden alle activiteiten van de Eggerding Groep centraal verzorgd. Inkoop, maar ook de verkoop van de producten van de zusterbedrijven in Nederland en Zuid-Afrika.

China is uiteraard een groot producent van een breed aanbod aan mineralen en chemicaliën. Maar, als snelst groeiende economie ter wereld ( prognose : in 2019 wordt de USA ingehaald ) zal China ook steeds meer grondstoffen 'van buiten' nodig hebben. Enerzijds omdat ze zelf die grondstoffen niet hebben, anderzijds omdat de eigen bronnen niet onuitputtelijk zijn.

In dit proces is Eggerding een belangrijke partner. Door de kennis van de bronnen en de markt van deze waardevolle mineralen, en of door het leveren van hoge kwaliteit ( bewerkte - ) industrie mineralen. Die bewerking vindt plaats in locaties van Eggerding in Nederland of  Zuid-Afrika.

Het ligt in de lijn der verwachting, dat Eggerding in de nabije toekomst ook in Azië een bewerkingsfaciliteit zal openen.

top top