Eggerding Zuid-Afrika

Eggerding heeft de blik altijd over de grenzen gericht. De vinger aan de pols van de markt. De enorme groei van die markt, als gevolg van de toenemende globalisering, zou niet meer bij te benen zijn geweest als Eggerding zich met het malen zou zijn blijven concentreren op uitsluitend Europese klanten. Meegroeien met de markt betekende evenwel, dat ook buiten Europa maalcapaciteit ontwikkeld moest worden. Om diverse redenen werd hiervoor gekozen voor een vestiging in Zuid-Afrika.

Belangrijk uitgangspunt voor verdere investeringen in Zuid-Afrika was daarbij het feit dat het land bijzonder rijk is aan industrie mineralen en met name ook over een aantal mineralen beschikt, waar Eggerding van oudsher een sterke positie in heeft.

Daarnaast is Zuid-Afrika zodanig gepositioneerd, dat van daaruit een groot aantal nieuwe markten bediend kan worden. Met name Aziƫ en het Midden Oosten, maar ook het Afrikaanse continent zelf.

Tenslotte werd de keuze voor Zuid-Afrika nog vergemakkelijkt door een samenwerkingsverzoek van een lokaal mijnbouwbedrijf. Zij hadden een andalusietmijn en wilden in Zuid-Afrika gaan malen. De zekerheid die hierdoor ontstond, dat voor een nieuw op te zetten maalwerk een aantal grondstoffen voorhanden zou zijn, gaf de doorslag om in Zuid-Afrika te starten.

De samenwerking met het Zuid-Afrikaanse bedrijf duurde slechts korte tijd. Men besloot na een aantal jaren om de belangen in industrie mineralen af te stoten. Daarmee werd Eggerding voor een dilemma geplaatst: zich ook terugtrekken, of zelfstandig doorgaan?

De positie die Eggerding inmiddels zowel met de maalactiviteiten als de handelsactiviteiten innam in de regio waren van een dusdanig groot belang voor de internationale positie van het bedrijf, dat besloten werd om beide activiteiten voort te zetten onder de naam Eggerding South Africa.

2008_08130002.JPG
top top